En català i castellà

UN AMOR FRUSTRADO, UN AMOR PASADO
(castellano)
Los amores que nunca hemos vivido son fantasmas que se presentan en momentos bajos.
Son puertas que si no se cierran bien pueden retornar de mil formas a nuestro inconsciente, a través de los sueños, fantasías, imaginación, pensamientos…
Un amor frustrado es un amor platónico, perfecto, idílico, lleno de emoción. Es sin duda una puerta que abre una posibilidad a la esperanza de un quizá, a la melancolía del pasado, a la sensación de curar una herida que quizá cuando estamos mal puede abrirse sin pedirlo. 
Aunque tenemos que diferenciar un amor pasado y frustrado y los temas pendientes (hablaré en el próximo artículo)
Nuestra mente continuamente nos hace jugadas sucias. Estamos preparados para sobrevivir y cuando la locura del enamoramiento se cuera, la vida aprieta y el aburrimiento aparece, fácilmente vamos a la busca de sensaciones que nos provoquen algo. Rebuscamos en nuestras mentes un amor pasado. Si no hay ninguno en nuestro baúl de los recuerdos, entonces somos carne de cañón para la infidelidad. Y no es que se trata de condenar a los infieles si no de darnos cuenta que cuando uno tiene la tentación de ser infiel hemos de tener en cuenta que las alarmas suenen en nuestro interior y empezar a preguntarnos ¿Por qué me siento insatisfecho?
Pero, ¿qué hago si continuamente tengo pensamientos con otra persona? ¿Cómo detener las jugadas de mi imaginación? ¿Será imaginación o la realidad? ¿Cómo deshacer este lío? En la vida hace falta que estemos acompañados, tener amistades fiables. Delante la ausencia de guías espirituales válidos, los psicólogos nos hemos convertido en asesores del amor, que ayudamos a disipar dudar y a ahuyentar fantasmas del pasado.

Joelle Cervera i Pascual
Psicòloga-Terapeuta-Coach
Telf: 663.69.31.48
Consulta en Vilanova i la Geltrú (mútuas)

UN AMOR FRUSTRAT; UN AMOR PASSAT
(català)

Els amors mai viscuts són fantasmes que es presenten en moments baixos.

Son portes que si no es tanquen poden retornar de mil maneres al nostre inconscient; a través del somnis, fantasies o imaginacions.

Un amor frustrat és un amor platònic, perfecte, idil.lic, ple d’emocions. És sens dubte una porta que obre una possibilitat a l’esperança d’un potser, a la melancolía d’un passat, a la sensació de curar una ferida que potser quan una altra fa mal torna a obrir-se sense demanar-ho.

Però hem de diferenciar entre un amor passat i frustrat i els temes pendents. (En parlaré al pròxim article)

La nostra ment contínuament ens fa jugades brutes. Estem preparats per sobreviure, i quan la bojeria de l’enamorament a la parella es cura, la vida apreta i l’avorriment apareix, facilment anem a la recerca de sensacions, busquem provocar alguna cosa, remenem a la nostra ment i busquem un amor passat. Si no en tenim cap al nostre “baúl de los recuerdos”, som carn de canó per a la infidelitat. I es que no es tracta de condemnar als infidels sinó d’adorar-nos de que quan un té la tentació de ser infidel hem tenir en compte que les alarmes sonen i hem de començar a preguntar-nos per que estem insatisfets?

Per que estem insatisfets? Per que la persona quan ja té el que vol desitja més? Es dolent aquest desig? Definitivament no!. No es dolent el desig. Tots estem preparats per desitjar-ho tot. Volem més i més, ser estimats més i més, tornar a sentir l’impacte de l’enamorament, ser amats infinitament. La mala noticia és que tot i que desitjem fins a l’infinit, aquí a la terra, les persones són finites i el nostre amor pot tenir data de caducitat si tan sols ens mirem al melic.

Però que faig si contínuament tinc pensaments amb una altra persona? Però com aturar les jugades que em pot fer la meva imaginació? Però és realment la meva imaginació o és la realitat?? Com desfer aquest embolic? A la vida cal estar acompanyats, tenir amistats fiables. Davant la manca de guíes espirituals vàlids, els psicòlegs ens em convertit en assessors de l’amor que ajudem a aclarir dubtes i disipar fantasmes.

Joelle Cervera i Pascual
Psicòloga-Terapeuta-Coach
Telf: 663.69.31.48
www.joellecervera.es

Comentarios

Entradas populares de este blog

OPINA SOBRE LAS COSAS QUE IMPORTAN

RETRETS/ REPROCHES