UNA NOIA FÀCIL? NO, GRÀCIES



Tots, en menor o major mesura em utilitzat alguna vegada l’expressió és una noia fàcil. En aquest petit article m’agradaria parlar sobre el significat i vigència d’aquesta frase. Tot i que les dones hem superat moltes barreres psicològiques i socials relacionades amb els estereotips i amb el masclisme al llarg dels últims trenta anys, encara és vigent la diferencia entre una dona fàcil i una que no ho és. M’agradaria parlar de les relacions que s’estableixen entre els homes i les dones d’entre divuit i trenta i tan anys, que estan en la recerca de tenir una parella estable. Tot i salvar les diferències d’edat que hi ha entre una noia de trenta anys i una de divuit, el fet de ser una noia fàcil o no, és molt més que aquest simple reduccionisme que està a les nostres ments. Quan algú entra a la meva consulta i es queixa perquè la vida els tracta malament, perquè no els surt les coses com desitjarien els acompanyo en la recerca d’allò que estan fent d’una manera equivocada per trobar noves formes de fer una autocrítica constructiva i assolir allò que es desitja. Ser una noia fàcil quan una noia en el fons no ho vol ser és un auto – engany i a les nostres ments sabem que allò fàcil i senzill li atorguem un valor minúscul i moltes vegades depreciatiu. Així que aquí us deixo algunes idees perquè romanguin en les vostres ments quan penseu, “jo una noia fàcil? No gràcies, sóc molt més que un cos o un divertiment”.
 
 
  • Per generar interès en una persona cal utilitzar certes dosis d’intel.ligència emocional; posar-se en el lloc de l’altre, tenir en compte el context, saber dir la paraula justa en el moment just.
  • Les noies fàcils són divertiments passatgers. Si busques una parella estable cal temps, i passar per diverses fases com; el flirteig, l’enamorament, el nuviatge o l’amistat prèvia.
  • Mostra sempre el millor de tu, destaca les teves virtuts però sense ser pedant i exagerada.
  • Mostra la teva simpatia per sobre de tot, la teva capacitat per gaudir de la vida, la teva senzillesa. Fomenta totes les actituds pro-actives i pro-socials que t’aproparan a ser una persona atractiva i genuïna i els nois es deixaran d’interessar (momentàniament) per la teva talla de sostenidors.
  • Tingues les idees clares. Sigues sincera i si un noi t’agrada no el manipulis ni el destrueixis. Però si t’agrada lluita amb els teus recursos i inventen de nous.
  • La sexualitat no ha de ser el principal recurs per atraure a una persona del sexe contrari, ha de ser la culminació de l’amor. La seducció, l’amistat i el compromís son valors a la baixa, però que en el fons tots desitgem.
  • Ser fàcil es avorrit, proposat nous reptes, re-inventant  i generaràs un atractiu millor que d’altres que duren molt poc.
  • Totes tenim una diva per descobrir dins nostre, així que només cal actuar com una diva per a trobar algú que ens valori com ens mereixem.
 
Joelle Cervera Pascual
Telf: 663693148
Psicòloga-terapeuta-coach



Comentarios

Entradas populares de este blog

RETRETS/ REPROCHES

EL MEU FILL ÉS HIPERACTIU?

HOY ES EL DIA DE LA SUERTE Y DE LA SALUD