És possible viure com Captain Fantastic?

Heu vist Captain Fantastic? 

Segurament vaig tard, m'he l'havia perdut al 2016, no vaig tindre molt temps per veure les novetats al cinema durant aquell any. Fa poc la vaig veure i em va meravellar, ja que em va fer preguntar moltes coses, us deixo algunes preguntes que segurament també us heu pogut fer en algún moment. 

- És possible viure sense treballar d'una manera tradicional?

- El homeschooling necessita de pares i mares amb formació i d'un estil de vida clar?

- Viure sense telèfons és una meravella?

- Vivim sota una espiral de pressió de sobte massa asfixiant per infants i família? 

Potser les famílies amb criatures optem per un excès d'extraescolars suplint el nostre paper com a educadors i externatizant i pagant. Anglès, ball, teatre, matemàtiques de reforç, club de lectura, etc, no seria possible fer-ho a casa????? i gratis???? 

Aquesta mateixa espiral fa que haguem de treballar per poder pagar aquestes fantàstiques oportunitats extraescolars, que sovint es converteixen en obligacions i centres de socialització dels infants. Donat que els nens i nenes no tenen temps lliure es troben a piscina, atletisme o escacs. No seria més fàcil quedar per anar a la piscinia jugar a teatre o ballar a casa? 

No m'imagino caçant un porc sanglar, què on jo visc en tenim per poder dinar o sopar, però si fent passejades per la muntanya amb les meves filles, muntar un club de running amb amigues. També oferint alternatives reals a les pantalles tal i com són els cubs de rubick, la pintura, la lectura o la música. 

No és tan difícil com sembla si tens clares algunes premises que exposa el Sr. Fantàstic, tals com:

- Les begudes ensucrades són un verí per al cos. (Jo en vec alguna de tan en tan)

- Les compres són una manera de divertir-nos.

- La lectura és la base del coneixement. 

- Caldria menjar quan tenim gana. 

- La família roman unida quan hi ha un lideratge positiu amb alternatives positives.

Una pel·lícula que porta a l'extrem una visió determinada del mòn, que no té por als ganivets si sabem com fer-los servir. Què ridiculitza la religió i no pot salvar a la seva dona d'una malatia tot i viure en un aparent bombolla lluny del soroll. Potser cal saber que el soroll existeix i l'intel·lectualisme no té la resposta a la nostra felicitat. Una peli arriscada i valenta, que em fa pensar dins del marc de valors de la meva família. Senzillament m'ha agradat.  

I escolteu aquesta versió de Gun's and Roses, em té enamorada.





Castellano

¿Habéis visto Captain Fantastic?

Seguramente voy tarde, me he lo había perdido al 2016, no tuve mucho tiempo para ver las novedades al cine durante aquel año. Hace poco la vi y me maravilló, puesto que me hizo preguntar muchas cosas, os dejo algunas preguntas que seguramente también os habéis podido hacer en algún momento.

- ¿Es posible vivir sin trabajar de modo convencional?

- El homeschooling necesita de padres y madres con formación y de un estilo de vida claro?

- ¿Vivir sin teléfonos es una maravilla?

- ¿Vivimos bajo una espiral de presión de repente demasiada asfixiante para los niños y la familia?

Quizás las familias con criaturas optamos por realizar demasiadas de extraescolares supliendo nuestro papel como educadores, externalizando y pagando. Inglés, baile, teatro, matemáticas de refuerzo, club de lectura, etc, ¿no sería posible hacerlo a casa????? y ¿gratis????

Esta misma espiral hace que hayamos de trabajar para poder pagar estas fantásticas oportunidades extraescolares, que a menudo se convierten en obligaciones y centros de socialización de los niños. Dado que los niños y niñas no tienen tiempo libre se encuentran a piscina, atletismo o ajedrez. No sería más fácil quedar para ir a la picina jugar a teatro o bailar en casa?

No me imagino cazando un jabalí, qué donde yo vivo tenemos para poder comer o cenar, pero si haciendo paseadas por la montaña con mis hijas, montar un club de running con amigas. También ofreciendo alternativas reales a las pantallas tal y como son los cubos de rubick, la pintura, la lectura o la música.

No es tan difícil como parece si tienes claras algunas premisas que expone el Sr. Fantástico, tales como:

- Las bebidas azucaradas son un veneno para el cuerpo. (Yo bebo alguna de vez en cuando)

- Las compras son una manera de divertirnos.

- La lectura es la base del conocimiento.

- Habría que comer cuando tenemos hambre.

- La familia permanece unida cuando hay un liderazgo positivo con alternativas positivas.

Una película que puerta al extremo una visión determinada del mundo, que no tiene miedo a los cuchillos si sabemos como usarlos. Qué ridiculiza la religión y no puede salvar a su mujer de una enfermedad a pesar de vivir en un aparente burbuja lejos del ruido. Quizás hay que saber que el ruido existe y el intelectualismo no tiene la respuesta en nuestra felicidad. Una peli arriesgada y valiente, que me hace pensar dentro del marco de valores de mi familia. Sencillamente me ha gustado.

Os regalo esta canción que me tiene maravillada. 



Comentarios

Entradas populares de este blog

RETRETS/ REPROCHES

EL MEU FILL ÉS HIPERACTIU?

HOY ES EL DIA DE LA SUERTE Y DE LA SALUD