CREIXEMENT PERSONAL: UNA NOVA MANERA D'ENTENDRE LA VIDA ÉS POSSIBLE

Ens pasem mitja vida estudiant i formant-nos i després no sabem com resoldre un conflicte amb la veïna, tampoc com tractar als nostres fills i estem molts perduts davant les propies emocions. I es que patim un excès de formació acadèmica i molt poca formació emocional i relacional. No ens han ensenyat prou bé a pensar i a gestionar les nostres emocions. L'èxit és la principal mesura de tot i qualsevol altre paràmetre sembla ridícul o indiferent.

Què cal per crèixer interiorment?
  • Una actitud reflexiva davant els esdeveniments. Aquesta actitud pot ser apresa a qualsevol edat i es pot exercitar en major o menor mesura per un mateix o amb ajuda.
  •  L'actitud reflexiva ens apropa a convertir cada èxit i cada fracàs en una oportunitat d'aprendre de la realitat, dels fets, de les persones i de nosaltres mateixos.
  • Conèixer i reconèixer les emocions que estàn vinculades a qualsevol procés. Des de les emocions que sentim i estàn involucrades per exemple en la manera com treballem fins a com ens tractem a nosaltres mateixos. Cada acte i cada relació està carregada d'emocions. Saber-les identificar i conèixer és un gran pas cap al creixement personal que ens permetrà ajustar-nos i reajustar-nos a les circumstàncies i a les relacions.
  • Cal voluntat de canvi. Per això anar introduint petits canvis a la nostra vida ens asegura una descoberta constant i una nova forma de viure la vida. Per exemple: si sóc conscient que tinc una tendència a ser "pessimista" davant qualsevol situació, cal introduir petits canvis en la meva manera de pensar per lluitar contra aquesta tendència que em pot conduir a ser una persona "amargada" o "poc entusiasta i lluitadora".
  • Cal aprendre a aprendre. Tot procés de creixement personal s'acompanya de la voluntat de canvi però també de la voluntat d'estar disposat a ser ensenyat per que aprendre és una capacitat que conservem pràcticament fins a la mort i que no posem gaire en pràctica.
El creixement personal és una manera molt dinàmica de poder afrontar les dificultats i trobar nous punts de vista a les nostres circumstàncies particulars. Afrontar un problema amb les majors eines possibles és el que tota persona desitja.

Quines aplicacions té?

Hi ha multitud de formes i dinàmiques per treballar aspectes de la persona i les relacions que ens poden fer mal i que cal modificar amb la intenció de crèixer interiorment. Algunes aplicacions molt pràctiques del creixement personal són:
  • Grups d'intel·ligència emocional per a parelles.
  • Grups per treballar les emocions i les implicacions d'una ruptura.
  • Grups per aprendre noves habilitats relacionals i emocionals.
Quines avantatges té el creixement personal?

Les avantatges del creixement personal poden ser moltes, aquí us deixo algunes:
  •  Millora en la capacitat de gestió dels conflictes personals.
  •  Millora del pròpi coneixement.
  • Introducció de canvis graduals que poden ser la clau per a posteriors canvis més grans.
  • Millora de capacitats i habilitats com: l'empatia, l'escolta, l'intel·ligència emocional, l'observació, etc.
  • Augment de la sensació de benestar i felicitat.
PRÒXIMA XERRADA DE CREIXEMENT PESONAL 24 DE FEBRER A VILANOVA I LA GELTRÚ. BIBLIOTECA ARMAND CARDONA

Joëlle Cervera i Pascual
Psicòloga-Terapeuta.
Telf: 663693148
www.joellecervera.es
joellepsicologia@hotmail.com

Comentarios

Entradas populares de este blog

RETRETS/ REPROCHES

EL MEU FILL ÉS HIPERACTIU?

HOY ES EL DIA DE LA SUERTE Y DE LA SALUD